Наследникот на Lamborghini Gallardo добива ново име и V10 мотор

Loading...

Наследникот на Lamborgini Gallardо и понатаму е чуван во тајност, при што идеата е да биде за првпат претставен во Париз.

 
Новиот супер автомобил ќе биде полесен од својот предходник. Се очекува да има V10 мотор но, не очекувајте дека ќе има и хибриден модел, поради намалување на тежината.
 
Новиот автомобил ќе биде основан на нова платформа, на која работи Porsche, а која ќе ja дели со новата генерација на Audi R8.
 
Новиот автомобил ќе биде достапен со DCT пренос со дупло квачило. Причината за ова е подобри перформанси и послабата продажба на моделите со мануелен менувач.
 

loading...
Loading...