Неверојатно што се јадат луѓето

Loading...

Слон

Најзагорзениот вид на слон не само што го ловат за слоновата коска, него го ловат и за месото. Еден слон може  да обезбеди 1.000 000 килограми месо што претставува вистинско богатство за ловокрадците. Затоа ова животно е навистина тешко да се заштити.
Стаорец

Верувале или не стаорците се богати со протеини. Во многу земји како Кореа стаорците се јадат како резултат на глад. Стрите Римјани и уште неколку старо-европски земји стаорците ги сметале за деликатес  богат со протеини.  
Куче

Кај нас и во западна европа кучињата претстававав најверен пријател на луѓето, но тоа не важи за луѓето од Азија и Јужниот Пацифик.На овие простори кучињата се добар извор на храна и тие се далеку поголеми од стаорците што значи повеќе храна.
Коњ

Коњското месо не е само за кучиња. Можеби ќе ве изненади фактот дека коњското месо е многу популарен оброк во многу западно-европски земји. Во Франција на пример има месарници каде што се продава само коњското месо. Неверојатен е податокот според кој во светот се јадат 4 милиони коњи годишно.
Пајак

За крај можеби  звучи неверојатно но луѓето јадат пајаци. Многумина од вас со самата помисла на пајак го фаќа страв, но тоа не важи за граѓаните на Камбоџа каде што на улиците има тезги на кои се продаваат пајаци.
 

loading...
Loading...