10 интересни факти кои сигурно не ги знаете

Loading...

Еве 10 интересни факти од секакви области кои веројатно не сте ги знаеле до сега. Знаевте ли дека…
Постои кинеска градежна компанија која ископирала цел австриски град, и го изградила како клон во Кина.

 
Семејството Kardashian добива 40 пати повеќе медиумско покритие, отколку целиот проблем со климатските промени и глобалното затоплување.
Американски студент го носел истиот пар фармерки цели 15 месеци, за да докаже дека во нив нема да има повеќе бактерии после толку време, отколку после само 13 дена.
Постои милионер во Maryland, САД, кој ги користи своите пари да купува луксузни коли и да се облекува како Batman, па да им носи поклони на болните деца во болниците за да ги израдува.

Bill Gates ги променил програмските кодови во своето училиште, така што бил сместен во клас со мнозинство девојки за соученички.
Луѓето кои пушат по една кутија цигари дневно, во просек губат по 2 заби на секои 10 години.
Доживувањето оргазам најмалку 3 пати неделно го намалува ризикот од срцеви болести за 50%.
Сите слики во канцеларијата на Dumbledore се всушност стари Yellow Pages списанија, но изгледот им е променет за да изгледаат старо и да се вклопат во приказната.

Ископирајте ја следната равенка на Google, притиснете “search” и бидете пријатно изненадени… ако не се плашите од лилјаци.
2 sqrt(-abs(abs(x)-1)*abs(3-abs(x))/((abs(x)-1)*(3-abs(x))))(1+abs(abs(x)-3)/(abs(x)-3))sqrt(1-(x/7)^2)+(5+0.97(abs(x-.5)+abs(x+.5))-3(abs(x-.75)+abs(x+.75)))(1+abs(1-abs(x))/(1-abs(x))),-3sqrt(1-(x/7)^2)sqrt(abs(abs(x)-4)/(abs(x)-4)),abs(x/2)-0.0913722(x^2)-3+sqrt(1-(abs(abs(x)-2)-1)^2),(2.71052+(1.5-.5abs(x))-1.35526sqrt(4-(abs(x)-1)^2))sqrt(abs(abs(x)-1)/(abs(x)-1))+0
Причината што почесто се разболуваме во текот на зимата не се пониските температури, туку фактот што повеќе време поминуваме во затворен простор, па ризикот од инфекција се зголемува. 

loading...
Loading...