Фото: Тој е нешто посебно, тој е „ЛЕГЕНДА“…РОЏЕР ФЕДЕРЕР!!!

Loading...

Податок кој звучи импресивно, импресивноста на еден спортист, неговиот спортски фанатизам, посветеност и професионалнот, да не трошима зборови, се е јасно, 32 победи во последните 33 натпревари за 31-годишниот тенисер, кој друг, ако не…РОЏЕР ФЕДЕРЕР, РЕСПЕКТ.
На денешниот натпревар од АТП Базел тој го победи Паире во два сета, првиот го доби со резултат 6-2, вториот сет со иста предност, со ова Федерер направи импресивен резултат од 32 победи на 33 натпревари последователни.
Фото: eurosport

loading...
Loading...