Фото:Плитивички езера ретка геолошка и хидролошка појава

Националниот Парк Плитвички езера е ретка геолошка и хидролошка појава. Комплексот Плитвички езера е прогласен за национален парк уште на 8 април, 1949 година. Тој е најголем, најстар и најпосетен хрватски национален парк.  

Ајфеловата кула во Париз вредна 434 милијарди евра!?

11-го­диш­ник ле­тал од Манчестер за Рим без па­сош и кар­та

Најскапите хотели во светот

Пронајдете не на следниве мрежи: