5 глупави грешки во користењето на паметните телефони!

Loading...

Голем дел од луѓето денеска поседуваат и користат смартфони, но некои од нив прават глупави грешки во користењето. Со оглед на бројот на лични податоци што се чуваат во смартфоните, подобро е да бидете внимателни во користењето и чувањето на телефонот.Еве неколку глупави грешки што ги применуваат корисниците на смартфоните:
1. Смартфонот не е заштитен со лозинка
Според некои податоци, дури 62 проценти од корисниците не го заштитуваат својот уред со лозинка, иако на тој начин имаат 33 проценти поголеми шанси да бидат жртви на кражба на идентитет.
2. Автоматско логирање на апликациите за финансии и е-банкарство
Голем дел од корисниците не се одлогираат од ваквите апликации, а околу 32 проценти ја имаат активирано опцијата за автоматско логирање. 

3. Снимање, чување и праќање разголени фотографии
Петтина од тинејџерите што користат смартфони пратиле фотографии на кои се целосно или делумно разголени на некои од своите пријатели, а добар дел од тие фотографии потоа биле препратени на некој друг корисник.
Повеќе на GSM Еве неколку глупави грешки што ги применуваат корисниците на смартфоните:
1. Смартфонот не е заштитен со лозинка
С

loading...
Loading...