5 лекции за љубовта и бракот на кои децата можат да не научат

Loading...

Тоа кога на детето му викате да си ги среди играчките, можете да гопримените во брачниот живот. Правилно распределувајте си ги работите на секое поле за да не доаѓа до караници. Навистина многу може да научите од децата. Еве само неколку најбитни лекции:Делете се што имате и правите
Компромисите во врската може многу да го засилат односот помеѓу партнерите. Како што децата се учат да ги делат играчките и слатките со другарчињата. Така и вие и партнерот треба правилно да си ги поделите обврските околу домачинството.
Извинувајте се
Не дозволувајте вашата горделивост и инает да го земе најдоброто од вас. Како што децата ги учиме да се извинуваат, така треба и ние да правиме. Во спротивно, кавгите никогаш нема да стивнат, па дури и кога не се карате.

 
Не разговарајте со непознати
Во случајот на возрасните, странците се всушност привлечни личности, па и потенцијални партнери со кои можете да извршите прељуба. Дури и ако имате добри намери, може погрешно да се сфатат, па затоа избегнувајте странци.
Простете и заборавете
Не чувајте во срцето огорченост, гнев и злоба. Дури и ако се одмаздите некому за нешто лошо, повторно ќе сте неспокојни. Проштевањето е доблест, ја чисти душата од се што е лошо. Проголтајте си ги гневот и омразата и простете му на партнерот. Така ќе се засили вашата љубов.
Бидете отворени
Децата се секогаш искрени и отворени и не ги пресметуваат исходите од ситуациите како возрасните. Научете како да бидете искрени еден спрема друг и ќе избегнете многу недоразбирања.Делете се што имате и правите
Компромисите во врската може многу да го засилат односот помеѓу партнерите. Како што децата

loading...
Loading...