5 причини зошто мажите сакаат да гледаат порно филмови

Повременото „шарање“ може да биде доста комплицирано поради постојаниот страв од полово преносливи болести, повредени чувства и несаканото „утро потоа“.Одговор на вечното прашање зошто мажите гледаат порно филмови, за Women`s Health го дал еден маж.
1.Посигурно е отколку секс со непозната девојка
Повременото „шарање“ може да биде доста комплицирано поради постојаниот страв од полово преносливи болести, повредени чувства и несаканото  „утро потоа“. Доколку сте во потрага по сексуални возбудувања, гледањето порнографија е прилично сигурна алтернатива, нема страв од заболување, нема грижа околу тоа кој кого ќе го побара утре и слично…
2. Ги возбудува визуелната стимулација
Некои работи кај мажите жените тешко можат да ги сватат. Една од нив е таа што мажите сакаат да гледаат. Не се работи само за гледање порно филмови туки и за гледање во текот на сексот. Тоа е една од причините зошто мажите сакаат да менуваат пози во текот на сексот. Се прашуват и како изгледа нивниот однос за некоја трета особа. Затоа е поедноставно да гледаат порно филмови.

3. Им овозможува да живеат посредено
Секс на плажа или на масата во канцеларија? Многумина мечтаат за такви сценарија, а многумина никогаш не би се осудиле да направат такво нешто па често се импресионирани од она што ќе го видат  на филмот и се замислуват во такви сценарија.
4. Можат да бидат себични
Мажите тежнеат нивните избранички да бидат задоволени. Подеднакво колку што уживаат во својот, така сакаат кога жента ќе доживее оргазам. Но тоа бара посебен ангажман. Ги следат движењата и сигналите на жената, морат на внимаваат и на своите да не завршат прерано или сл.
5.Сакаат стратегии
Исто како што  и спортските тренери го анализираат натпреварот, така и во оваа ситуација мажите сакаат да ги анализираат движењата да другите  и да ги применуваат во своите сексуални игри. Мажите не ја сметаат порнографијата за замена за секс, туку како корисен додаток.Одговор на вечното прашање зошто мажите гледаат порно филмови, за Women`s Health го дал еден маж.
1.Посигурно е отколку секс со неп

Пронајдете не на следниве мрежи: