5 причини зошто парите не ве прават среќни

Loading...

Мислиме дека ако заработуваме повеќе ќе бидеме посреќни, но тоа не е баш толку едноставно.Ако навистина сакате да си купите поисполнет живот, тоа не зависи од тоа колку пари  заработувате, поважно е како ги трошите парите.
Еве 5 причини зошто парите не ве прават среќни:
1. Купувате премногу предмети и не доволно искуства
Лесно е да се занесете по материјални нешта кога се може да биде ваше со кредитна картичка и пристап до интернет, но ако забележите дека една вечера со пријатели може да ве направи посреќни од новиот ајфон или плазма телевизор, можеби ќе го промените начинот на кој купувате. Еве неколку прашања кои треба да си ги поставите пред да потроште пари на искуство:
a) Дали ова ме зближува со други луѓе?б) Дали ќе имам приказна која ќе можам да ја раскажувам со години?в) Дали ова искуство e во согласност со мене или дали води кон тоа што сакам да станам?г) Дали ова е единствена можност или нешто што не се споредува со работите што сум ги правел/а?
2. Пофокусирани сте на правење повеќе пари, одколку на добивање повеќе време
Некогаш премногу време трошиме работејќи напорно за да заштедиме или за да заработиме повеќе без да сфатиме што е најважно – нашето време.Истражувања покажуваат дека побогатите луѓе го трошат времето на активности кои предизвикуваат тензија и стрес како шопинг, работење и патување.
3. Мислите дека голема вила ќе ве направи среќни…
Повеќе на think.mkАко навистина сакате да си купите поисполнет живот, тоа не зависи од тоа колку пари  заработувате, поважно е како

loading...
Loading...