5 УЖАСНИ работи кои можат да се случат поради сексот во када

Иако звучи романтично,заводливо и возбудливо – сексот во када може да резултира со барем 5 незгодни ситуации,од кои повеќето се од здравствена природа.Топла вода,вино и вие двајца – звучи како забава. Но ова задоволство може да ви донесе повеќе штета отколку корист. Гинекологот Диана Хоуп ги кажа 5-те најлоши,но и не така ретки сценарија кои се случуваат поради сексот во када.
1.Осип
Ако поминувате доста време во кадата по сексот би можеле да развиете осип карактеристичен за ова место. Се карактеризира со црвени пликови и чешање,а настанува поради бактериите во водата. Тој осип не е ништо сериозно,но не е ни удобен.
2.Инфекција
Хемикалиите пронајдени во кадата можат да ја пореметат вагиналната флора и Ph рамнотежата поради што знаат да се јават различни габични или уринарни инфекции.
3. Кондомите не се функционални
Поради водата кондомот полесно паѓа,а хлорот исто така може да го омекне па во овој случај се губи целата поента на кондомот.Ако сакате секс на ова место поубаво размислете за друга врста на заштита.
4.Болка
Топлата вода може негативно да влијае на женскиот природен лубрикант,односно влажноста и да ја намали поради што тоа искуство може да биде болно.
5.Надворешно-пренослива болест
Погрешна е перцепцијата дека хемикалиите во кадата можат да ги стерилизираат бактериите па ако вашиот партнер има и не носи кондом (а инаку го користи) на овој начин лесно можете да добиете некоја надворешно-пренослива болест.Топла вода,вино и вие двајца – звучи како забава. Но ова задоволство може да ви донесе повеќе штета отколку корист. Гинекологот Диана Хоуп ги

Пронајдете не на следниве мрежи: