Обложувалница исплаќаше за тип – победа на Катанија над Јувентус

Катанија беше оштетена од екипата на Јувентус, една обложувалница ги исплати оние типстери кои се обложија на победа на Катанија или пак евентуално натпреварот да заврши нерешено.

Сепак, мора да се има во предвид дека ова и не ги чинеше многу, бидејќи ретко кој се обложуваше на победа на тимот на Катанија,се работи за „островската традиција“ по која се исплаќа во случај на судиски грешки.

Пронајдете не на следниве мрежи: