Вијагра за жени

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никогаш не помисливте дека спреј за нос може да биде секси, нели? Се чини дека женскиот еквивалент за Viagra би можел да се внесува токму како спреј за нос.Ваквиот спреј кој е наменет за зголемување на желбата за секс кај жените ќе влезе во фаза на клинички испитувања во Австралија и Канада. За испитувањето ќе бидат надгледувани 100 жени на возраст меѓу 18 и 49 години.

 

Спрејот го носи името Tefina и е базиран на тестостерон. Би требало да се апсорбира во рок од неколку минути, а да почне да влијае на либидото во рок од неколку часа.

 

“Јасно е дека жените треба да си имаат свои причини за да земат фармацевтски производ каков што е Tefina, но во меѓувреме треба да бидат претпазливи фармацевтските корпорации да не им влезат во спалните соби.  Но, да бидеме реални, некои од аргументите против овој производ се дискриминаторски, се гледаат само низ призмата на мажите.”

 

Прочитајте ги и следниве статии:

Инекција која го засилува оргазмот

 

 

 

 

Кегелови вежби за подобар оргазам

 

 

 

 

Кои се ерогените зони кај мажите?

 

 

loading...
Loading...