Brad Pitt во заштита на хомосексуалните бракови

Loading...

 

 

 

 

 

Aктерот Brad Pitt неодамна одлучи да донира 100 000 долари за легализација на хомосексуалните бракови. Имено, актерот повика на итно собирање на донации преку неговата фондација, но тој воедно вети дека самиот ќе донира голем износ на пари во Кампањата за човекови права. Тој вети дека за секој до дониран износ на пари, тој ќе донира исто толку се додека не стигне до износ од  100 000 долари.

 

Пит е долгогодишен активист за заштита на хомосексуалците. Тој има изјавено дека ќе ја изнесе својата девојка Анџелина Џоли пред олтар, дури тогаш кога хомосексуалните бракови ќе бидат дозволени секаде во Америка.

 

Бракови од ист пол можат да склучуваат луѓе само во 6 од 50 држави во Америка, како и во главниот град Вашингтон. Прифатен е уште во две држави, но се чека на граѓаните да го прифатат предлогот со референдум.

 

Погледнете ги и следниве статии:

Бред Пит посигурно се чувствува со оружје дома 

 

 

 

Бред Пит ќе рекламира женски парфем

 

 

 

Бред Пит: Никогаш нема да имам доволно пари

 

 

 

loading...
Loading...