Галерија од Албино животни

Албинизмот е вродено нарушување кое се карактеризира со целосно или делумно отсуство на пигмент во кожата, косата и очите.

Како ретка распространета појава кај луѓето, ова вродено нарушување може да го забележиме и кај некои видови на животни.

Појавата на луѓето кои се носат со таканаречениот албинизам, е секогаш интересна за човековото око, но како би изгледале кога би ги виделе и животните во тоа бело, албино издание.

Погледнете ја следната галерија.

Некои животни навистина изгледаат запрепастувачки добро.

 

Погледнете ги следниве статии

 Галерија од двоглави животни

 

 

 

 

 

 Најдобрите фотографии од National Geographic Traveler Photo Contest

 

 

 

 

 

 Двосмислени фотографии

Пронајдете не на следниве мрежи: