Земјата на насмевките-Тајланд

Loading...

Тајланд е една од најпознатите, најневеројатните и најинтересните дестинации за патување во светот. Тоа е место кое нуди многу од најпознатите туристички атракции од било кој тип.Тајланд е земја со богато културно и историско наследство. Оваа туристичка дестинација може да се пофали со некои од најголемите острови и плажи во светот. Постојат туристички одморалишта кои ќе ви го одземат здивот. Плажите се бели и песочни, водата е кристално јасна и таму се сретнуваат патници од целиот свет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тајланд нуди неверојатни природни ресурси. Тоа е место со многу тропски шуми, широк спектар на флора и фауна и некои од најголемите морски паркови во регионот. Има толку многу работи кои треба да се видат и направат во Тајланд. Совршената природна околина и прекрасните услови нудат можности за разни активности на отворено како на пример пешачење, качување по карпи, велосипедизам и многу други. Ќе бидете изненадени од многуте  туристички атракции во Тајланд.Тајланд е мултикултурна земја. Поголемиот дел од граѓаните се етнички тајландски, но можете да најдете луѓе од различни места, претежно од Кина и Индија. Исто така, постојат многу луѓе кои се дојдени од Малезија и многу други азиски земји, живеат во оваа земја. Постојат некаде околу 65 милиони луѓе кои живеат во Тајланд. Најголемиот град е главниот град Бангкок, кој има повеќе од 7 милиони луѓе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тајландски јазик е официјален јазик во Тајланд, но поради огромниот развој на туризмот во последните години, повеќето од луѓето во урбаната област, говорат и разбираат англиски. Овој јазик е задолжителен предмет во училиште, но во руралните средини, постојат многу луѓе кои не го знаат . Тајландскиот јазик е зборуван од околу 90% од населението во земјата. Постојат многу други дијалекти и племенски јазици кои се зборуваат во Тајланд, како што се Лаос дијалекти, кинески, итн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тајланд  е многу познат по големите понуди и договори за сместување кои се нудат на туристите. Тука се наоѓаат и некои од најдобрите хотели во светот. Хотелите нудат се што еден луксузен хотел може да обезбеди. За поефтина варијанта на сместување, можете да направите пребарување за бунгалов на плажата, или можеби изнајмување на некои од прекрасните вили, кои се наоѓаат на неколку метри од плажите низ целиот брег. Не е важно каде ќе останете, ќе бидете изненадени од начинот на кој ќе бидете пречекани од локалното население. Тие се пријателски и топол народ, обидувајќи се да ви помогнат во сè. Ова е причината зошто оваа земја се нарекува “Земја на насмевки”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

Бора Бора – сон кој мора да го остварите

Дубаи – градот на иднината

Сицилија – најголемиот остров во Медитеранот

loading...
Loading...