Aston Martin DB5 од 1964 продаден за 383,000 евра?

Loading...

Претходната седмица, во Лондон се одржа аукција на која Aston Martin DB5 од 1964 година, кој некогаш бил во сопственост на Пол Мекартни и е продаден за 383,000 евра.

Станува збор за првиот од многуте Aston Martin модели кои се нашле во гаража на некогашниот член на Битлси кои има поминато 60,000 км и кој може да се пофали со додатна опрема која е избрана од Пол лично.

Овој модел неколку пати бил дел од филмското платно на 007.

Audi R8 со 1000 КС!

10те најскапи автомобили продадени на аукција

100 илјади евра за автомобил стар 109 години

 

loading...
Loading...