„Пар-непар“ за бензин во Њујорк

Loading...

Градоначалникот на Њујорк Мајкл Блумберг објави во четвртокот ограничување на продажбата на бензин на пумпите, поради потешкотиите предизвикани од бурата „Sandy”, која пред десет дена го погоди градот.

Од петокот изутрина, за возилата со регистерски табличка кои се завршуваат со непарна бројка, гориво може да купуваат во парните денови од месецот, додека оние коишто завршуваат со парна бројка, бензин ќе купуваат во парните денови, изјави Блумберг.
Своевремено во поранешна СФРЈ, поради недостиг од нафтени деривати, беше воведено ограничување на возење на автомобили по принципот „пар-непар“.

Макфакс

Погледнете ги следниве статии

Уапсен маж кој сакал да активира бомба пред Fed во Њујорк

Ураганот „Сенди“ го испразни Њујорк

Сенди почна да го поплавува источниот брег на САД

loading...
Loading...