Новиот Golf како Mercedes A-Класа

Loading...

Во сабота, на 10ти, Volkswagen ќе започне со испораката на седмата генерација Golf во продажните салони во Германија, додека на останатите пазари во Европа ќе се најде идната седмица.

До сега има 40,000 нарачки ширум „стариот континент“ исто како и за Mercedes A-Kласа. Како за одбележување на пристигнување на новиот модел автосалноите ќе работат за време на викендот.

Седмата генерација на Golf има моќност од 85 до 148 КС во зависнот од моторот.

 

 

Deepeche Mode во реклама за Golf

Golf BlueMotion троши 3,2 литра на 100 км

Конечно официјално е претставен Volkswagen Golf 7

loading...
Loading...