Совршените женски нозе

Loading...

Пластичниот хирург Fahd Bensliman 12 години ги анализирал фотографиите на моделите и спортиските, па дури и на барбиките и скиците на Leonardo Da Vinchi за да ја открие тајната на женските нозе.

 

Тој заклучи дека внатрешните страни на листот треба да имаат кратки, но добро издефинирани објекти, а најдобро обликуваните нозе имаат кратки криви облини во насоката на часовникот, и подолга облина на надворешната страна на нозете.

 

Според оваа формула во светот совршени нозе во светот имаат Nikol Kidman, Greta Garbo i Kejt Mos.

Во текот на истражувањата анализирал повеќе од 550 фотографии во модните и здравствените магазини, и фотографии на модели од Мароко, Франција, САД, Украина и Унгарија.

Nikol Kidman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Исто така ги пручувал и нозете на моделите кој работат како двојници на славните холивудски актерки, и се тоа со цел да пронајде совршени нозе. 

Greta Garbo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во последните 50 години, со промената на женската мода, нозете станаа битен фактор за заводување.

Kate Moss

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги и овие статии:

Најубавите нозе во Англија – фото

 

Најдолгите нозе на тенисот

 

Необични домашни миленици!

 

loading...
Loading...