Автомобил вреден 1.5 милиони евра заборавен во јавна гаража

Loading...

Градот Цирих во Швајцарија е познат по тоа што има голем број на супер автомобили, а еден од нив е и моделот на шведскиот произведувач Koenigsegg,по име Trevita.

Станува збор за ексклузивен модел за кој од 2009 до 2010 година Кoenigsegg произведе само три примероци. Автомобилот е основан на CCXR-моделот, а кога работи на биогориво, неговиот мотор произведува 1018 КС.

Сепак еден Швајцарец веќе два месеци го има оставено во јавна гаража. Нејќеме да навлегуваме во причината за оставањето на автомобилот вреден 1.5 милиони евра на такво место но, мислиме дека е целосна лудост.

100 илјади евра за автомобил стар 109 години

Audi S3 со 1074 КС

BMW M3 купе Frozen Edition пристигнува во јануари

loading...
Loading...