Anonymous го одбележаа денот на Guy Fawkes

Loading...

Стотици протестанти со маски се собраа пред британскиот Парламент да го одбележат денот на Guy Fawkes.

Се работи за поддржувачи на движењето Anonymous, група од сајбер-бунтовници и активисти. 

Движењето добива многу инспирација од приказната за Fawkes, а неговата маска постојано се појавува како нивна слика. 

Датумот на протестот беше 5.11.2012, а одбран е во чест на денот кога Guy Fawkes се обидел да го дигне во воздух Собранието на Англија во 1605 година. 

Низ цела Англија дента имало огномет за да се одбележи годишнината. 

 

Ви препорачуваме да ги погледнете и следните статии:

 

Anonymous со закани до големите корпорации

Уапсен портпаролот на „Анонимуси“ 

Предлог филм: V for Vendetta (2005)

loading...
Loading...