Apple веќе произведува iPhone 5S

Loading...

Првите тестирања на новата генерација на iPhone smartphone-и започнува веќе во декември, пренесува Business Insider.

Првата серија ќе биде произведена во ограничен број од 50.000 до 100.000 телефони, а Apple неодамна го забраз процесот на добивање на сертификати за делови и материјали кои ќе ги користат за производството на iPhone 5S. 

Полното производство на новата “5-ка” треба да почне во првиот квартал од наредната година, што би било прво пролетно претставување на iPhone. Инаку, новите модели на тој популарен smartphone до сега се пројавувале во лето или во есен. 

Исто така, DigiTime пишува дека Apple планира во истиот квартал да лансира и нов iPad mini, со едно значително подобрување – retina екран. 

 

 

Ви препорачуваме да ги погледнете и следните статии:

 

Apple патентираше технологија за блокирање реклами на телевизија и радио

iPhone 5 е распродаден за еден час или -22 пати побрзо од претходникот

iPhone 5 украсен со дијаманти

loading...
Loading...