Yamaha R Car – автомобил со душа на супер мотор

Loading...

За повеќето луѓе Yamaha е позната како произведувач на мотори но, јапонската компанија е активна и на многу други полиња, вклучувајќи ги и рекреативните возила, чамци и индрустриски роботи.

Yamaha во почетокот на девеесетите години се обиде да направи и свој супер автомобил. Но, проектот беше откажан поради тогашната економска криза во Јапонија.

Сепак, компанијата успеа да направи три совршено функционални прототипа.

Сега ни пристигнува нова концептна студија од Yamaha за нов супер автомобил. За дизајнот е задолжен Шпанецот Алберт Росело. Концептот ќе се нарекува Yamaha R Car,а Росело го опишува како автомобил со душа на супер мотор.

Овој автомобил потсеќа на моделите на Lamborginiи би требало да има 900 КС.

Aston Martin DB5 од 1964 продаден за 383,000 евра?

 

 

 

Audi R8 со 1000 КС!

 

 

 

Bugatti спрема Super Veyron со 1600 КС

 

loading...
Loading...