69, 68, 34,13, 200 – Што покажуваат овие бројки кај сексот?

Loading...

Сексот е природна работа која сите сакаме да ја применуваме, да ја гледаме, да читаме за неа и едноставно да ја чувствуваме. Постојат неколку интересни бројки како 69, 68, 34, 13 и 200 кои значат нешто во сексот и само ни потврдуваат одличен и пред се здрав може да биде сексот како чин. Можеби ќе помислите дека овие бројки преставуваат сантиметри, издржливост или број на партнери. 
Бројките 69, 68, 34, 13 и 200 се значајни кај сексот поради овие причини: 
69 – За многумина омилена бројка пред се поради сексуалната поза. За оваа поза се зборува многу и на многумина им е омилена посебн на оние од посилниот пол. Новите неодамнешни истражувања покажаа дека вушност само 15 проценти од паровите ја применуваат оваа поза во својот сексуален живот.
68 – Оваа бројка е значајна бидејќи покажува дека само 68 отсто од жените признале дека глумеле оргазам.
200 – Оваа бројка е всушност просечен број на калории кои се согоруваат во текот на пола час секс. Звучи совршено ако знаете дека 50 калории плус се согоруваат за 45 минути.
34 – Оваа бројка покажува дека секоја 34-та жена во светот мисли на секс секој ден. Ова не звучи лошо, иако машкиот пол се многу понапредни. Околу 74 отсто од мажите за секс размислуваат најмалку 3 пати дневно.
13 – Во Америка 13 милиони жени  признале дека со задоволство би гледале порно филмови барем еднаш месечно. Кога станува збор за мажите, бројот е неколку пати поголем.Можеби ќе помислите дека овие бројки преставуваат сантиметри, издржливост или број на партнери. 
Бројките 69, 68, 34, 13 и 200

loading...
Loading...