Вознемирувачки фотографии на луѓе кои користеле дрога (Пред и Потоа)

Loading...

Лондоскиот фотограф Roman Sakovič е еден од оние кои својот фокус го имаат насочено кон изгледот на луѓето кои ја користат дрогата позната како Crystal methamphetamine, која инаку предизвикува силна зависност, проследена со драматични промени во физичкиот изглед на оној кој ја користи.

“Half” или во превод “Пола”, е серијата на студиски портрети направени од страна на овој фотограф.

Проектот Sakovič го направил за време на своите студии при Универзитетскиот колеџ за уметност во Bornmaut, Англија, а за направените фотографии притоа служејќи се со шминка, која би покажала како етапно корисниците на дрога го променуваат својот изглед, пред и по користењето.

 

Погледнете ги следниве статии

 Најгрдите хотели во светски рамки

 

 

 

 

 

 Кога стравот низ природата кружи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Дали оваа фотографија би ја нарекле чиста случајност?

 
 

loading...
Loading...