Изјасни се со спреј: Графити кои ги “поправаат” големите плакати

Loading...

Графитите отсекогаш имале поддржувачи и противници меѓу луѓето. 

“Уништувањето” на јавните површини со време се претвори во вистинска уметноста, па многу градови за убавината и шаренилото можат да им се заблагодарат токму на уличните уметници кои мајсторски работат со спреј. Сепак, испишувањето на разни пароли по ѕидовите и другите површини сеуште се перцепира како облик на девијантно однесување, а вака изгледа тоа кога се “коментира” на плакатите: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви препорачуваме да ги погледнете и следните статии:

 

 Мудрости на градските ѕидови

 

 8 најголеми грешки при користење на Фотошоп

 

 Фасцинантна улична уметност

 

loading...
Loading...