7 грешки кои мажите не смеат да ги направат во сексот

Loading...

Сексот е секогаш најубав кога двата партнери се опуштени и го прават тоа што ги задоволува. Сепак постојат одредени работи кои еден маж не смее да си дозволи да ги заборави, или пак да претера со истите.1.Тивок играч
Таа не сака да рикате како слон, но не сака и кога сте потполно тивки. Нежно воздивнувајте додека водите љубов, така ќе и покажете дека и вие сте задоволен и дека уживате во тоа.
2.Брза предигра
Повеќето мажи се обидуваат на разни начини да ја скратат или сосема избегнат предиграта и да прејдат на пенетрацијата, што е многу погрешно. Предиграта е клучна за партнерката да се опушти, за потоа да може да пенетрирате без незгодни чувства.

 
3.Внимавајте на прстите
Стимулацијата на вагината со прстите е честа предигра, но овде мажите често губат контрола. Следете го изразот на нејзиното лице, па по потребазабавувајте го темпото на движењето на прстите.
4.Прегруба стимулација
Клиторалната стимулација на жените им дава поголемо задоволство од самата пенетрација, па затоа никогаш не заборавајте го овој дел од нејзиното тело. Но внимавајте, прегрубата стимулација на клиторисот може понекогаш дури и да ја здоболи.
5.Фокусирање само на еден дел од телото
Додека водите љубов, немојта само да и ги допирате градите. Истражувајте го нејзиното тело. Почнете да и го бакнувате вратот, па спуштете се кај градите, па на клиторисот. Не се задржувајте предолго на еден дел од телото.

 
6.Недостаток на нежност по чинот
Штом завршите, немојте веднаш да се свртите на другата страна на креветот и да заспиете. Покажете и малку нежност. Прегрнете ја, бакнувајте ја, милувајте и го лицето. Тоа е многу подобар израз на машкоста отколку грубиот однос.
7.Фокусираноста само на Г-точката
Да, тоа е најостеливиот дел на женското тело кога станува збор за сексот, но дури и да ја пронајдете, нека не ви биде опсесија. Не заборавајте и на другите делови од нејзиното тело.1.Тивок играч
Таа не сака да рикате како слон, но не сака и кога сте потполно тивки. Нежно воздивнувајте додека водите љуб

loading...
Loading...