7 тајни кои жените никогаш нема да им ги кажат на своите мажи

Loading...

Познато е дека жените имаат шесто чуло, поготово кога се работи за врски и љубовни односи. Тие постојано ги анализираат  сите ситни детали и промени кои  ги воочуваат, но го прават тоа потајно.Исто така познато е дека жените се многу отворени и многу зборуваат.
И додека нам ни се чини дека нема тајна која жената ќе успее да ја здржи за себе, сепак има нешто што жените мошне успешно го сокриваат од мажите.
1. Сакаме мажите да ја превземат иницијативата
За жените тоа е многу важна работа. Иако се одлични во мултитаскинг, сепак не сакаат баш се да прават сами. Тие сакаат мажите да ја превземат иницијативата. Иако нема секогаш да го кажат тоа, жените сакаат мажите да им помогнат и да ја превземат иницијативата. Изненадете не, порачуваат.
2. Сакаме почесто да не изненадувате
Жените многу сакаат убави, позитивни, креативни изненадувања па потајно сакаат мажите почесто да ги изненадуваат  со некој убав гест. Секако, нема на глас да го кажат тоа бидејќи тогаш тоа нема да биде изненадување, зарем не?
3.Се плашиме дека мажот може повеќе да го привлече некоја друга жена
Жените се во постојан страв дека нивните мажи може да ги привлече некоја друга жена, колешка, пријателка, сосетка… Не мора да дојде до иневерување, но самата помисла дека нејзиниот маж мечтае за друга жена е многу тешка. Причината е едноставна, сите го сакаме  она што не можеме да го имаме.
4. Го забележуваме и разбираме говорот на телото
Познато е дека жените имаат шесто чуло, поготово кога се работи за врски и љубовни односи. Тие постојано ги анализираат   сите ситни детали и промени кои  ги воочуваат, но го прават тоа потајно.  Уште доколку забележат ситуација од претходната точка, жените ќе бидат многу вознемирени.

 

5. Немаме ништо против вашето време само за себе
Само неколку мажи знаат дека жените немаат ништо против тоа  да земат време за себе, да излезат со пријателите, да гледаат спорт. Но тајна е дека на жените им пречи недостатокот на внимание во тие ситуации.
6. Сакаме вашите пријатели да не прифатат
Иако повеќето мажи сакат да се фалат со „рибата покрај себе“ пред своите пријатели, исто така нивните жени, девојки сакаат да бидат „признаени’, односно, сакаат нивните пријатели да ги прифатат.
7. Сакам простор само за себе
Жената не мисли на тоа дека и треба своја соба, иако добро би и дошла за сите нејзини обувки и гардероба, но кога жената вели дека и треба простор, всушност бара разбирање.Исто така познато е дека жените се многу отворени и многу зборуваат.
И додека нам ни се чини дека нема тајна која жената ќе успее да ја здр

loading...
Loading...