ФИФА спрема „БОМБА“: Укинување на правото на менаџерите за профит од трансфери!!!

Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) соопшти дека ја разгледува можноста да ги укине правата на менаџерите на добитка во прилика на трансфер на своите играчи.

ФИФА планира овој предлог да го изнесе на дискусија пред фудбалските експерти на состанокот на почетокот на идната година.

Предлогот на укинување на оваа пракса дојде од Мишел Платини, кој во ФИФА ја врши функцијата претседател на фудбалскиот комитет.

 

ПУЛС24 СПОРТ

( Имате информација, вест што сакате да ја објавиме? Контактирајте не! www.facebook.com/puls.sport.10 )

 

Фудбалерот на Арсенал Сеад Хајровиќ во интервју за „Пулс24“: Сеуште имам време да размислам за Македонија!!!

 

 

 

 

 

 

 

Борко Ѓорѓиев за „Пулс24“: Сеуште никој не ме повикал да играм за Македонија

 

 

 

Фото: Тоа не е чудо, тоа е новиот миленик на македонската публика… АГИМ ИБРАИМИ!!!

Пронајдете не на следниве мрежи: