Кејт Мос со тетоважа од милион евра

Loading...

Кејт Мос неодамна се пофали за својата тетоважа на дното на грбот, тетоважа која вреди најмалку милион евра и е дело на покојниот уметник Лусен Фројд.

Лусен Фројд своевремено тетовираше две птички во долниот дел на грбот на Кејт Мос, па кога би било во прашање за вредноста на уметникот, Фројд важи за еден од најценетите, со што Кејт смета дека нејзината тетоважа со изминувањето на времето добива се повеќе  на поголема вредност.

Кејт Мос и Лусен Фројд  се зближија за време на 2002 година, за време на нејзината бременост со керќата Лило Грејс, кога уметникот го наслика нејзиниот портрет со комплетниот изглед како бремена жена.

Слика која подоцна на анонимен купувач е продадена за околку четити ипол милион долари, па затоа и манекенката со право би сметала дека нејзината тетоважа е вредно уметничко дело.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги следниве статии

 Кејт Мос тврди дека никогаш не земала хероин

 

 

 

 

 

 Полуголите Кејт Мос и Ријана во садо-мазо издание

 

 

 

 

 

 Кејт Мос во романтичен едиторијал

loading...
Loading...