Најскапиот фотоапарат на светот

Loading...

Доколку имате вишок на пари, и доколку сте професонален фотограф, пред вас е совршениот уред – но само доколку ја имате среќата да живеете во Јапонија, бидејќи е достапен исклучиво само за “Земјите од кадешто изгрева сонцето”.

 

 

“Таинствената бела” варијанта на LEICA M9-P фотоапарат со ограничена количина од само 50 примероци, притоа изнесувајќи неверојатни 31.770 американски долари, со што е за три пати поскап од црните хромирани варијанти.

Се претпоставува причина за ваквата цена дека е неверојатниот објектив од 50 милиметри, како и гламурозната естетика која со својата убавина и неодолива привлечност доминира над сите останати верзии.

loading...
Loading...