Михајловиќ: Нема да играме ако генералите го изведат почетниот удар

Хрватска наредниот натпревар од квалификациите за Светското Првенство во 2014 година го игра против Србија во Загреб. По ослободителната пресуда на хрватските генерали Ante Gotovina и Mladen Markac, некој на Facebook му предложил на хрватскиот селектор Igor Stimac почетниот удар да го изведат Gotovina и Markac. 

Српските фудбалери се заканиле на UEFA дека нема да го одиграат натпреварот доколку генералите се појават на теренот. Српскиот селектор Синиша Михајловиќ за српскиот весник Блиц изјавил: “Сигурно нема само да гледаме. Ако Храватите го направат тоа, нема да играме. Тоа е единствениот начин да не победат. Отсекогаш сум бил на ставот дека спортот и политиката не одат заедно.”

Хрватскиот фудбалски сојуз ги повика хрватските генерали Ante Gotovina и Mladen Markac да бидат посебни гости на мечот против Србија. Сигурно е дека нема да го изведат почетниот удар, но сигурно ќе ја бодрат Хрватска на трибините. 

Пронајдете не на следниве мрежи: