Паметните жени се полоши во сексот?!

Loading...

Според една германска студија, паметните жени потешко доживуваат оргазам зато што нивниот мозок е окупиран и зафатен со многу други работи…

 

Студијата се темели на идејата дека колку повеќе жените се образовани и интелегенти, толку потешко им е да бидат задоволни од својот сексуален живот.

Во студијата беа вклучени 2000 жени на возараст од 18 до 49 години со различни степени на образование.

Резулатите велат дека 62 проценти од високообразуваните жени често имаат проблем со доживувањето оргазам.Додека од оние жени со пониско образование само 38 проценти се соочуваат со проблем при доживувањето оргазам.

loading...