Против несоницата со “Re-Timer”

После 25 години истражување во областа на несоницата, австралиските научници конечно најдоа решение. Го измислија “Re-Timer”, со кој повторно ќе спиете како бебе без оглед на тоа колку временски зони сте поминале. 

Наочарите со LED технологија имитираат сончева светлина и го ресетираат “внатрешниот” часовник, така што неизбежните последици од честите патувања како несоница и исцрпеност се намалуваат. Зеленото светло кое се емитува од наочарите во очите го подобрува нивото на будност и воспоставува нормален биоритам. 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: