10 прекрасни кампуси за уметност

Teшко е да се замисли развој на уметничките таленти надвор од соодветна средина. Списанието “Things” неодамна објави прекрасен пример за уметноста на училиштата за уметност. Инспирирани од тоа што го видовме, решивме да составиме галерија од некои од најубавите кампуси во светот – љубоморни сме на среќните студенти кои добиваат можност да учат во овие уникатни и инспиративни градби. 

 

1. Училиште за Национална Уметност на Куба, училиште за Модерен Танц

Дизајнер – Ричард Поро

2. Институтот за Уметност на Мериленд

 

 

3. Нанианг – Универзитет за Технологија, Училиште за Уметност и Дизајн – Сингапур

 

4. Викторијански Колеџ за Уметност, Училиште за Драма – Мелбурн, Австралија

 

5. Самоодржувачки Културен Кампус – Исмаилија, Египет

 

6. Средно училиште за Уметност – Лос Анџелес, Калифорнија

 

7. Училиште за Уметност – Сен Херблен, Франција

Пронајдете не на следниве мрежи: