Тој е спремен за крајот на светот 21.12.2012

Loading...

Lu Žengai е името на Кинезот, кој толку многу верува во крајот на светот, притоа плашејќи се за својот живот, што дури ни светските научници ја немаа моќта да го убедат овој човек дека на 21.12.2012 нема да биде крај на светот.

Својата животна инвестиција овој Кинез ја вложил во изградбата, ни помалку ни повеќе на нова арка налик на онаа на Ное, за како што кажува и самиот да биде сппремен за последниот ден според календарот на Маите.

Таканаречената арка која е долга 21,2 метри, широка 15,5 метро и висока 5,6 метри, е инвестиција вредна околку милиони јени.

Кинезот кој го нарекуваат модерниот Ное, истакнува дека е свесен дека неговата арка и не е најубава, но дека е цврсто уверен дека ќе послужи и повеќе од потребното, со оглед проценките според кои за помрднувањето на самата арка се потребни околку 140 кубици вода.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Trojka.rs

 

 

loading...