Јужнокорејската олимпијка во дисциплината мечување го одби утешниот медал

25 годишната Шин А Лам одби утешен медал кој International Fencing Federation сакаше да и го додели, велејќи дека нејзиниот медал кој го заслужила и бил одземен, поради грешка со часовникот во мечот во понеделникот.

Една екстра секунда беше додадена на мечот, која го смени резултатот и ја одлучи победата на германската натпреварувачка Брита Хајделман. По мечот, Лам одбиваше да го напушти подиумот за мечување, бидејќи поради таа додадена секунда го изгуби и бронзениот медал.

Пронајдете не на следниве мрежи: