Грчка олимпијка исфрлена од ОИ поради расизам

Грчката учесничка во Троскок е исфрлена од Олимписките игри поради своите расистички коментари и подршката на неофашистичката партија Златна зора. Таа својата поддршка ја дала јавно преку своите твитови.

Во истите таа ги исмејувала африканските емигранти, што за олимпискиот комитет е неприфатливо и поради тоа таа нема да настапи на овие ОИ. Таа во понеделникот напишала: со волку африканци во Грција, нислките комарци ќе си јадат домашна храна. 

Пронајдете не на следниве мрежи: