Човечката добрина нема граници

Loading...

При посетата на светската метропола Њујорк, млад брачен пар за време на својата прошетка низ околните улици, згодледале босоног бездомик кој молел за малку пари со кои би се прехранил и би го преживеал денот кој следува.

 

Во моментот кога анонимната двојка посакала да му се приближи на беспомошниот човек, се појавил њујоршки полицаец, кој во своите раце држел топли чизми и чорапи.

Тој му ги поклонил на бездомникот притоа помагајќи му да ги облече.

Полицаецот и покрај се останал анонимен.

Вистински пример како да им помогнете на оние на кои им е најпотребна вашата помош. Потребно е сосема малку, а ќе направите вистински многу.

loading...