Казна над казните: 60 милиони долари!!!

Универзитетската НЦАА лига го казни Пен Стејт со 60 милиони долари, четири години забрана за играње во постсезоната и плеј-оф сегментот, како и со бришење на сите победи од 1998-та година наваму! Сето ова како резултат на скандалот во кој помошниот тренер беше прогласен виновен за педофилија.

Можеби ова е еден од поефикасните начини за сузбивање на истите. Деновиве во Македонија е актуелен новиот регистар на педофили за што веќе пишувавме.

Пронајдете не на следниве мрежи: