Мексико освои златен олимписки медал со победата над Бразил

Loading...

Двата гола на напаѓачот Oribe Peralta овозможија голема победа на Мексико во мечот против Бразил. На помалку од 30 секунди напаѓачот Oribe Peralta успеа да го постигне првиот гол.

Бразилскиот тренер Manolo Menezes направи клучна замена по изминати 30 минути од натпреварот со вклучување на Hulk на местото на неефективниот Alex Sandroсо што се забележа поголема сила во нападот на Бразил.

Вториот гол на Peralta пристигна во 75-тата минута од натпреварот. Во 90-тата минута од натпреварот бразилецот Hulk успеа да го постигне единствениот гол за Бразил но, и покрај тоа резултатот остана непромент до крајот на мечот 1:2 во корист на Мексико.

Оваа победа на Мексико и донесе златен медал воедно и единствен.

loading...
Loading...