Пронајден е еднорог во Пјонгјанг

Loading...

Кралот на древната соединета Кореја Тонгмјонг јавал еднорози, а нивното легло наводно е неодамна откриено покрај храм во Пјонгјанг-престолнината на Северна Кореја. Историчарите на Северна Кореја, соопштија дека археолозите го пронајдоа леглото на овие митски суштества. 

 

Во нивниот извештај се наведува дека најверојатно порано постоеле многу еднорози, и дека нивното легло порано било големо колку нивната престолнина. Храмот каде е пронајдено сегашното легло, служел како палата на кралот Тонгмјонг.

 

Овие најнови откритија само ги потврдуваат општо познатите факти за историјата на Северна Кореја. Очигледно кралот Тонгмјонг навистина јавал еднорози.

 

loading...