Работи за сексот што не сте ги знаеле!

Loading...

 

Прочитајте 10 интересни факти за сексот кои веројатно не сте ги знаеле.

 

1. Колку многу секс во само еден ден! Замислете, во текот на еден ден, (24 часа) во светот, се случуваат приближно 100 милиони сексуални односи.

 

2. Бакнувањето е добро за вашето здравје. Плунката е корисна за вашите заби и ја намалува можноста за создавање кариес, делува релаксирачки за срцето и ја намалува можноста од срцеви заболувања.

 

3. Со бакнежите можете да ослабете.  За 10 минути бакнежи со вашеиот партнер, може да потрошите и повеќе од 250 калории.

 

4. Немојте повеќе да одбивате секс поади главоболка. Научниците неодамна успеаа да докажат дека сексот побрзо и поефективно ја намалува болката од било кои апчињата.

 

5. Сексот топи калории. Многу калории. Ако имате секс 10 пати во месецот, за една година ќе изгубите 3 килограми.

 

6. Сметате дека не е во ред што неколку пати во денот помислувате на секс? Не се грижете, не сте единствени! 54% од мажите помислуваат на секс повеќе од 10 пати во текот на еден ден, а истото важи и за 19% од жените.

 

7. Најсексулано активна нација е американската. Американците имаат односи 126 пати во текот на годината. На второ место се грците со 117. Последни се јапонците со 36 сексуални односи годиншно.

 

8. Сигурниот секс е важен! Годишно се трошат 9 билиони кондоми. 

 

9. Во Индија се уште не е достапен сигурниот секс. Поефтино е да платите проститутка отколку да купите кондом.

 

10. Жените кои сакаат и читаат љубовни романи двапати повеќе уживаат во сексот од другите.

loading...