Исламот не поддржува прељуба

Loading...

Упативме барање за став до ИВЗ, а и разговаравме со некои оџи по прашањето на прељубата, како и тенденциите за промовирањето на истополови бракови во Македонија и посвојување деца од истополови двојки. 

Повод беше пишувањето на некои медиуми дека Министерот за одбрана е во врска со неговата портпаролка Селвет Барути. Исто така се зборува во нашето општество и за тнр геј бракови, како и за посвојување на деца од такви бракови.Па затоа побаравме став. Бидејќи сметавме дека јавноста треба да има поблиску мислење, толкување на Исламот од лица кои го познаваат, толкуваат пренесуваат. 

Од таму кратко ни одговорија дека не подржуваат никаква прељуба, истополни бракови, ниту пак посвојување деца во таков случај. 

Ахам, па така и си мислевме. Но заради професионалност сепак си прашавме. 

А заради професионалност упативме маил и до Селвер Барути која беше споменувана во медиумите како наводна љубовница на Министерот за одбрана, во кој ја прашавме да коментира за тој случај. Се досега денеска цел ден немаме официјален одговор. Се разбира ако добиеме одговор текстот ќе биде проширен.

loading...