23 работи кои не сте ги знаеле за легендата Мајкл Џордан

Мајкл Џордан е една од најголемите кошаркарски легенди во НБА лигата. Освен што е познат по бројот 23 и Чикако Булс,тој се откажа и од кошаркарската кариера за да игра бејзбол. Но дали знаевте дека Мајкл Џордан дипломирал по предметот георгафија и дека неговите родители биле многу ниски луѓе…прочитајте уште неколку интересни факти кои сигурно не сте ги знаеле за него…

 

Пронајдете не на следниве мрежи: