Има брада и горда е на тоа!

Loading...

Брада на машко лице е нормална и вообичаена, но што ако не сте момче? Оваа храбра жена стана позната одкако се одлучи да не се бричи и гордо да ја покажува брадата.

36-годишната Сиобхаин веќе со години се бори со претераната влакнетост, а брада на лицето почнала да и расте уште во побертетот. Како сите машки така и она морала секое утро да ја бричи брадата од лицето. Но се се променило кога нејзината пријателка одлучила да пушти мустаќи со цел да ја поддржи акцијата Movemember за подигање на свеста за рак на простата која се одблежи и кај нас.
Сиобхаин често ја мешале со момците, а дури 5 години била затворена дома затоа што не можела да се соочи со другите луѓе.

“Имав многу слаба самодоверба. Бев убава, но не се осеќав така на 17 години“ кажала Британката која има многу осетлива кожа и не може брадата да ја депилира со восок.
“Луѓето е убаво со брада на лице и без неа. Сакам да им покажам дека е можно, не е така лошо како што вие мислите“, вели денес.

loading...