Турците се кренаа против ”Величествениот”

Loading...

Турскиот совет за радиодифузија доби дури 100,000 жалби за серијата „Величенствениот“…

Овие тужби содржеле примедби според кои во серијата имало многу историски невистинити настани, личности и факти, а бил уништен и „имиџот“ на големиот султан Сулејман.

Пример, во серијата, која се прикажува и кај нас, султанот наместо да биде прикажан како освојува земји и води политика, тој е прикажан како целиот живот да го поминува во спалната, и како да е окупиран само со својот харем.

loading...