Му стигнала телефонска сметка од 2.9 милијарди долари

Loading...

Како да самата сметка не беше доволен шок, изненадувањето продолжило кога телефонската служба за рекламација, му потврдила на Фахду Матару дека не станува збор за никаква грешка и дека сметката е точна. 

 

Иако Фахду Матар има доста лесен живот, и токму затоа се изненадил кога со свои очи ја видел сметката за мобилен телефон.

Имено, неговата сметка достигнала неверојатна сума од 10,8 милијарди саудиски ријали, што е речиси 2,9 милијарди долари.

 

Меѓутоа, крајот на шоковите не бил тука. Кога ја повикал службата за рекламација, тие рекле дека не станува збор за никаква грешка и дека сметката е оправдана.

 

Тој пак тврди дека сметката за телефон, никогаш до сега не го надминал износот од три илјади ријала.

Целиот овој случај ќе се решава на суд.

loading...