Аца Лукас ни по 13 години не може да ја сокрие тагата: „Тие го ставија мојот татко во гроб“

Loading...

Фолк пејачот Аца Лукас го изгубил својот татко само месец дена откако излегол од затвор каде завршил во акцијата „Сабја“.Болката и тагата не може да ја сокрие ни по 13 години. Тој тврди дека тогашната власт го ставила неговиот татко во гроб.
– Јасно е тоа дека после моето излегување од затвор тој почина. Беше болен, веројатно тоа не би се случило доколку не ме ставеа во затвор. Не можеше да поднесе неговиот син да биде во затвор. Мојот татко беше убеден дека ако сум во затвор, дека јас сум виновен. Не можеше да сфати дека можеш да седиш во таква институција и невин – рекол искрено Аца.
– Тој не можеше тоа да го поднесе, некаде длабоко во душата веројатно ја изгуби довербата во синот бидејќи мислеше дека синот му е криминалец. Не сакам да кажам дека ми го убија таткото, но го ставија во гроб – заклучил популарниот пејач.Болката и тагата не може да ја сокрие ни по 13 години. Тој тврди дека тогашната власт го ставила неговиот татко во гроб.
– Јасно е то

loading...