Агатангел: Да не ги копаме гробовите на оние кои ги дадоа животите за ние денес слободно да живееме

Секоја педа македонска земја е натопена со македонска крв и затоа не треба да дозволиме и да не ги копаме гробовите на оние кои ги дадоа животите за ние денес слободно да живееме. Македонија на Македонците. Македонија е земја библиска, истакна Агатангел, повардарски поглавар.Повика сите да му дадат голема поддршка на претседателот Ѓорге Иванов бидејќи, како што рече, клучот за опстанок на оваа држава е во неговите раце.
Тој ги замоли европските лидери да не му вршат притисок, туку да го остават да одлучува со своја глава како што му доликува на еден прав Македонец.Повика сите да му дадат голема поддршка на претседателот Ѓорге Иванов бидејќи, како што рече, клучот за опстанок на оваа држава е во неговите раце.

Пронајдете не на следниве мрежи: